390 млн гривень будуть зарезервовані у бюджеті Львова для запуску електронного квитка. Але чиновники отримають їх тільки тоді, коли нададуть депутатам програму та розрахунки.

Таке рішення ухвалили депутати Львівської міської ради сьогодні, 20 грудня 2021 року, під час засідання сесії.

«Ми пропонуємо виділити на запровадження електронного квитка один мільйон гривень. А 390 млн гривень залишити у стрічці «інші», - виголосила пропозицію голова комісії фінансів та планування бюджету Наталя Шелестак.

Вона наголосила, що депутати досі не побачили ані програми, ані розрахунків щодо запуску електронного квитка.

Голова депутатської комісії транспорту, зв’язку та мобільності Львівської міської ради Ігор Зінкевич зізнався, що зранку, перед засіданням сесії йому вдалося ознайомитися з програмою, яку всі так прагнуть побачити, але яку так старанно приховують чиновники міськради Львова.

«Ця програма навіть не має чітких термінів виконання», - зауважив він.

То ж депутати вирішили поки що виділити тільки один мільйон гривень чиновникам для впровадження довгоочікуваного електронного квитка. А наступні кошти вони отримають після того, як буде виконано черговий етап запровадження Леокарти. Рішення підтримало 47 депутатів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», чиновники міськради озвучили нову можливу дату запуску Е-квитка.  

Водночас виконком має намір підвищити тарифи на проїзд у львівському громадському транспорті. Підвищення прив’язане до введення електронного квитка.

ІА "Вголос": НОВИНИ