Понад два місяці очікують на візу чиновників Львівської міської ради члени кооперативу «Патріот-1».

З таким питанням прийшли сьогодні на засідання депутатської комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради учасники російсько-української війни та члени родин загиблих.

За словами заступника голови дачного кооперативу «Патріот-1» Сергія Лейченкова, члени кооперативу, учасники російсько-української війни та члени родин загиблих, звернулися до міськради з проханням надати їм в оренду 5 гектарів землі. Цю ділянку повинні надати в оренду депутати під час засідання сесії.

«Ми хочемо дізнатися про долю цієї ухвали і чи депутатська комісія вже її розглянула», - сказав ветеран Сергій Лейченков.

Проте, як з’ясувалося, зазначена ухвала загубилася десь у кабінетах чиновників міськради і до депутатів не потрапила. І 162 особи стали заручниками ситуації.

«Кожен з відповідальних повинен візувати ухвалу не довше чотирьох днів. Але я не розумію, чому робляться перешкоди для учасників АТО. Наскільки я розумію, ця ухвала фізично гальмується аби її не подати на розгляд комісії. А потім казати: її не розглянула комісія, то ж ми не можемо включити її у порядок денний сесії», - каже депутат від ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Зазначимо, що нещодавно міський голова Львова підписав розпорядження про скликання 6-ї сесії Львівської міської ради 8-го скликання та формування її порядку денного.

Цікаво, що на вимогу депутатської комісії проєкт ухвали відразу знайшли та принесли на розгляд комісії. Та з'ясували, що з чотирьох чиновників міськради, які повинні були поставити свої візи, проєкт ухвали підписав тільки один. 

«А ми її кілька тижнів шукаємо. Замість того, аби показати, що Львів шанує учасників АТО, ми маємо ось такий спротив.», - зауважив ветеран.

Ситуацію, яка трапилася сьогодні під час засідання депутатської комісії, на прохання «Вголосу» прокоментував і секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак. 

За його словами, факти таких зловживань непоодинокі: важливі документи «губляться», а рішення депутатського корпусу – ігноруються. І чим далі, тим частіше такі прецеденти стаються. 

"З огляду на це, ще у липні я зареєстрував дві ухвали – про стан розгляду протокольних доручень Львівської міської ради та про стан розгляду депутатських запитів і звернень за перше півріччя 2021 року. Відтак чекаємо звіту заступників міського голови з цих питань. 

Засідання ЛМР призначене на 16 вересня. Тоді й будемо публічно усе з‘ясовувати, бо такі речі неприпустимі", - наголосив депутат. 

ІА "Вголос": НОВИНИ