Керівник штабу «Батьківщини» у м. Червоноград Львівської області Назарій Білобран спростовує інформацію про те, що нібито він безоплатно отримав 23 сотки землі в історичному центрі міста.

Про це він розказав у коментарі кореспонденту ІА «Вголос».

«Територія, яка була відведена під забудову Монастирського мікрорайону — це було болото, вкрите очеретом. Там ніколи не було нічого історичного. Власник ТзОВ «Сокме» підприємець Бомко взяв цю територію під будівництво нового мікрорайону ще більше десять років тому. Зведення району, відповідно до проекту, планувалось у п’ять черг. Перша черга — це були будинки котеджного типу, їх уже здано в експлуатацію. Друга черга — готель «Шато», який теж уже зведений та уже працює. Третя черга — це земельні ділянки під приватну забудову. Частково підприємець почав будувати будинки, проте  у нього були уже проблеми із продажем котеджів першої черги, а тому він вирішив продавати земельні ділянки із фундаментом, яких загалом було 29. Тобто це незавершене будівництво. Уже розкуплено 23 таких об'єкти. Я був одним із тих, який придбав у підприємця об'єкти незавершеного будівництва, які знаходились на трьох земельних ділянках. Відтак я звернувся до Червоноградської міської ради, що у мене є договір купівлі-продажу, з проханням переоформити на мене ці  об'єкти, а відтак і ділянки, де вони знаходились. І так як у мене є документи про купівлю цієї землі із фундаментом, я звертався про передачу їх мені у власність», — наголосив Назарій Білобран.

Керівник штабу «Батьківщини» у Червонограді пояснює, що він не купував тих ділянок, де нібито мали звести дитячий садок.

«Після третьої черги будівництва, є четверта черга, під час якої має бути зведеним дитячий садочок, тобто об’єкт соціальної інфраструктури. І я сам зацікавлений у його побудові, бо у мене є мала дитина», — додав керівник штабу однієї із політичних сил.

Чоловік стверджує, що інформація про купівлю ним ділянок вигідна політичним конкурентам.

«Я зробив те, що роблять усі: купивши об'єкти незавершеного будівництва, які знаходяться на ділянках, звернувся до міської ради з метою переоформити документи. Ось і все. Тобто там не було ніяких об’єктів соціальної інфраструктури чи якихось історичних споруд. До того ж, це все я придбав ще рік тому. Інформацію про безоплатне користування чи інше вважаю маніпуляцією від зацікавлених осіб, оскільки кандидат, яку я представляю наступного тижня приїде на Львівщину», — додав Білобран.

ІА "Вголос": НОВИНИ