Високий рейтинг кандидата у президенти Володимира Зеленського можна вважати «таким собі малоросійським Майданом».

Таку думку в ефірі програми «Нині вже» висловив український правозахисник член ініціативної групи «Першого грудня», до складу якої зокрема входять низка українських інтелектуалів, член-засновник Української Гельсінської групи Мирослав Маринович, передає Громадське.

«Ситуація, як на мене, сумна і загрозлива. Ми у групі попереджували суспільство, що передусім треба думати про безпеку країни. Результати це підтверджують. Коли я формулюю цей висновок, я не маю на увазі, що загроза йде безпосередньо від постаті пана Зеленського. Ми бачимо, як спрацювала російська пропаганда, оскільки вона каналізувала невдоволення людей проти однієї людини – проти Петра Порошенка, тоді як реальна ситуація», – сказав Миронович.

«Ще один момент мене дуже тривожить: насправді я бачу перед собою такий собі малоросійський майдан. Я бачу, як певна категорія українців, передусім російськомовних негативно реагує на все українське. Саме на цьому виграє пан Зеленський у своєму Кварталі, коли він висміює українські реалії. І це мені тривожне, бо це свідчить про те, що сила, яка відступила після Революції Гідності, хоче взяти реванш. Є серед виборців Зеленського і такі люди, хоча це не єдині», – наголосив Маринович.

ІА "Вголос": НОВИНИ