У Покровську на Донеччині кандидати та спостерігачі не можуть знайти голову та секретаря окружної виборчої комісії №50, які зникли разом з протоколами.

Про це повідомив кандидат у народні депутати по округу №50 Сергій Кошуков, передає «Громадське».

Стало відомо, що з 26 на 27 липня вони виїхали до Києва, проте, до стролиці вони так і не доїхали, і в Покровськ не повернулись.

Кандидат розповів, що написав заяву до поліції щодо зникнення людей. Сростерігачі спілкувалися з членами ЦВК, і ті підтвердили, що комісія з округу №50 не приїжджала та ніякі протоколи не привозила.

Зазначається, що і ЦВК їх до Києва теж не викликала.

На думку Кошукова, заявлена поїздка до Києва була зручним маневром, щоб змусити розійтись людей, які під стінами ОВК вимагали чесного підрахунку голосів.

За словами Сергія Кошукова, за протоколами, які є на руках у спостерігачів, перемогу мав би отримати самовисуванець Андрій Аксьонов, а не кандидат від «Опозиційного блоку» Руслан Требушкін, який виграв вибори згідно з даними окружної виборчої комісії.

«Але достатньо перерахувати лише одну дільницю з чотирьох, по яких, згідно з рішеннями судів, має відбутись перерахунок, і переможцем стане Аксьонов», — переконаний Кошуков.

Водночас він заявив, що вимагатиме оголошення перевиборів на 50-му окрузі.

На дзвінки Громадського голова та секретар ОВК не відповідають.

Водночас у прес-службі Центрвиборчкому Громадському заявили, що протокол з мокрими печатками від округу №50 вони вже отримали і члени ЦВК опрацьовують його.

В пресслужбі сказали, що окружна комісія свою мімію виконала.

Як писав «Вголос», ЦВК прийняла протоколи від 197 виборчих комісій.

ІА "Вголос": НОВИНИ