Про це сказано в акті ревізії Державної аудиторської служби діяльності «Нафтогазу» в період із квітня 2015 року по березень 2017 року, повідомляють «Українські Новини».

Зокрема, за 2016 рік голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв одержав винагороду 19 млн гривень, Сергій Коновець – 11,1 млн гривень, Сергій Перелома – 10,5 млн гривень і Юрій Колбушкін – 10,2 млн гривень.

У 2016 році до складу правління «Нафтогазу» входили 4 людей (Коболєв, Коновець, Перелома, Колбушкін), у травні 2017 року Кабінет Міністрів призначив ще 2 членів правління, а саме голову правління державної газодобувної компанії «Укргазвидобування» Олега Прохоренка та генерального директора оператора нафтотранспортної системи компанії «Укртранснафта» Миколу Гавриленка.

Таким чином, на сьогодні до складу правління «Нафтогазу» входить 6 осіб.

Також в акті зазначено, що в 2016 році «Нафтогаз» виділив 20,07 млн гривень на забезпечення діяльності наглядової ради компанії, у тому числі фіксовану винагороду на суму 15,302 млн гривень.

Йдеться про винагороду 4 з 5 членів наглядової ради, які входили до складу наглядової ради протягом 2016 року, а саме: колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин (за квотою Адміністрації Президента) і незалежні – Маркус Річардс (Marcus Richards), Чарльз Проктор (Charles Proctor) і Пол Ворвік (Paul Warwick).

Голова наглядової ради Юлія Ковалів у 2016 році не мала контракту з «Нафтогазом», оскільки до листопада 2016 була першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі, тобто держслужбовцем.

Зараз у складі наглядової ради залишився тільки Демчишин.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ