Правоохоронці затримали чоловіка, який сьогодні зранку погрожував підірвати у Кабінеті міністрів України предмет, схожий на гранату. Після затримання він попросив вибачення у поліцейських.

Про це йдеться у телеграм-каналі «Хріновини».

Як повідомляється, чоловіка, що захопив Кабмін вже затримали. Правоохоронці вже встановили його особу - ним виявився 43-річний ветеран батальйону «Айдар» Володимир Прохнич. Зараз чоловік - підприємець. 

Він родом з Луганська, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Володимир Прохнич/Facebook

Також відомо, що під час захоплення Кабміну чоловік був озброєний гранатою РГН, яка вибухає від удару та розщеплюється на величезну кількість осколків.

Володимир Прохнич/Facebook

У мережі з'явилося відео із його затриманням. На ньому видно, як спецпризначенці виводять чоловіка із будівлі Кабміну.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименко, зараз правоохоронці займаються розслідуванням того, що трапилось. За фактом злочину буде відкрито Кримінальне провадження за чотирма статтями, одна з яких найважча ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років.

Утім разом із цим голова НПУ наголошує, що ситуація, яка виникла у стінах Кабміну є доволі нестандартна, оскільки такий злочин був скоєний двічі пораненим ветераном російсько-української війни.

«Ситуація нестандартна тому, що це був учасник АТО, який був два рази поранений, у тому числі мав черепно-мозкову травму. Даний злочин скоїв через життєві події», - зазначив він.  

Інформація доповнюється.

Раніше ми повідомляли, що у Києві чоловік захопив Кабінет міністрів України та погрожує підірвати себе гранатою. 

ІА "Вголос": НОВИНИ