Віталія Ткаленка, який 2 червня повідомив про замінування мосту Метро у Києві і якого пізніше арештували на 60 діб, було поміщено до спеціалізованого психіатричного закладу.

Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі УП.

«Вчора відбулося екстрене судове засідання зі зміни запобіжного заходу, де було прийнято рішення змінити запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до закладу для надання психіатричної допомоги», - заявила вона.

За її словами, згідно з попереднім рішенням суду, який визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді арешту до 29 липня з можливістю внесення застави, до внесення застави він мав перебувати в СІЗО. Але фельдшер, який оглянув Ткаленка «виявив схильність до суїциду».

У зв'язку з цим було викликано «швидку допомогу», лікарі якої надали свій висновок, згідно з яким підозрюваному краще перебувати під наглядом лікарів задля його власної безпеки, а також безпеки людей, які мали перебувати з ним у камері.

У п'ятницю чоловіка помістили до спеціалізованої психіатричної лікарні в Глевасі на Київщині, де він перебуватиме до 29 липня. У разі потреби запобіжний захід може бути продовжений.

Нагадаємо, у поліції розкрили нові деталі про чоловіка, який минулого тижня погрожував підірвати міст у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ