Олігарх та народний депутат від «Опозиційної платформи» відомий своїми радикальними проросійськими поглядами ще з часів СРСР, коли відіграв фатальну роль у загибелі українського поета-дисидента Василя Стуса. Та попри це, донька політика, що перебуває під санкціями, обрала для навчання не Москву, а Женеву. Втім, потрапити туди їй так і не вдалось.

Першим про це написав український журналіст, блогер та політичний оглядач Денис Казанський, який через вторгнення Російської Федерації змушений був залишити окупований російськими найманцями рідний Донецьк. 

У своєму телеграм-каналі Денис Казанський опублікував уривок інтерв'ю Віктора Медведчука журналіста Святославу Піховшеку,  відомому своїми колабораціоністськими поглядами та порівнянням ветеранів російсько-української війни з вбивцями. Саме в цьому інтерв'ю проросійський політик і поскаржився на санкції, які стали на заваді женевській освіті його доньки. 

Як зауважило чимало коментаторів у соціальних мережах, Віктор Медведчук регулярно розповідає про «агресивний та ворожий Захід», а також стверджує, що зараз Україна перебуває під зовнішнім управлінням. Зокрема, цю ж тезу він повторив Піховшеку у вищезгаданому інтерв'ю. Водночас такі твердження не заважають йому планувати освіту власних дітей в найкращий університетах світу. 

Які, за  збігом обставин, розташовані перш за все саме в західних держава (Європа та Північна Америка). 

"Тобто люди, які розповідають нам, що ворожий Захід хоче нас поневолити, і євроінтеграція Україні не потрібна, самі своє майбутнє та благополуччя своїх дітей пов'язують виключно із Заходом. І за першої ж нагоди вивозять туди і свої капітали, і своїх діточок. Ну а нам продовжують впарювати нісенітницею про «дружбу з братнім нардом» та «процвітаючу Росію», в яку самі не вірять", - пише Казанський. 

Нагадаємо, як писав "Вголос«, нещодавно глава держави Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій щодо телеканалів, які належать соратникам лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука. На відповідне рішення відреагували в країні-агресорці, де представниця МЗС Росії назвала такі дії »наступом на свободу слова". 

Зауважимо, що в самій Росії станом на сьогодні закриті всі традиційні опозиційні медіа, а тотальна більшість тих ЗМІ, що не належать державі, мають статус «іноземного агента». 

ІА "Вголос": НОВИНИ