У 2022 році офіційна дата грандіозного розпродажу — 25 листопада. У деяких магазинах «чорна п’ятниця» розпочнеться 21 числа, а закінчиться 30-го. У цей період легко купити топові товари за рекордно низькими цінами. Ми підготували добірку лайфхаків для максимально вигідного та комфортного шопінгу.

На похід у магазини може піти не одна година. Рекомендуємо заздалегідь визначитися з тим, що потрібно придбати. Складіть план покупок, розпишіть характеристики товарів для швидкого пошуку.

Якщо не хочете, щоб "чорна п’ятниця" пройшла у довгій черзі до каси, можна вирушити до ТЦ вранці або в обід. У вечірній час високий ризик потрапити в годину пік. Якщо немає часу відвідувати фізично магазини, пошукайте пропозиції на офіційних сайтах торгових мереж.

Чорна п'ятниця: лайфхаки для покупок

Як не витратити багато

У чорну п’ятницю вітрини ТЦ рясніють яскравими вивісками з перекресленими цінниками та написами Sale, Discount. Через це зростає спокуса придбати зайві речі. Щоб не витратити всі гроші, дотримуйтесь таких порад:

Обмеження бюджету. Встановіть на карті ліміт коштів. Якщо плануєте розраховуватись готівкою, визначте максимальну суму, яку можете витратити. Не беріть із собою всі гроші, лише допустиму частину.

Аналіз ринку. Залежно від точки торгівлі розмір знижки може відрізнятися. Рекомендуємо ознайомитися з пропозиціями кількох магазинів, щоб простіше обрати найвигідніший варіант.

Огляд цін. Проаналізуйте вартість бажаних речей до «чорної п’ятниці», це допоможе визначити максимальний розмір знижки.

Деякі магазини спеціально завищують прайси перед розпродажем, аби потім “здивувати” покупців низькими цінами. Радимо відстежувати вартість до дня шопінгу.

Чорна п'ятниця: лайфхаки для покупок

Лайфхаки для комфортного шопінгу

Пам’ятайте, що кількість товарів обмежена через високий попит. Найкращі пропозиції розбирають у перші дні, тому варто поквапитися, щоб урвати найкраще. Якщо в ТЦ вам активно пропонують купити щось за спецпропозицією 2 за ціною 1, не поспішайте погоджуватися. Найчастіше це роблять із метою позбутися застарілих моделей і неактуальних продуктів.

У деяких магазинах можна знайти акції з додатковим подарунком. Якщо другий товар є у списку або ви планували його купувати, варто скористатися такою пропозицією.

Чорна п’ятниця — крутий період для шопінгу, головне — правильно підготуватися до неї!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ