Самка чорного лебедя, яка живе у Стрийському парку Львова, висиджує пташенят.

Про це «Вголосу» повідомила директорка парку Олена Мазурик.

За її словами, самка сіла на гніздо два тижні тому. І на вилуплення малят треба чекати ще  два-три тижні.

Скільки яєць висиджує пара лебедів поки що невідомо. Гніздо облаштоване у будиночку на воді. І доступ до нього мають тільки батьки-лебеді. Більше нікого вони туди не допускають.

лебеді, Стрийський парк

За словами Олени Мазурик, пара чорних лебедів, які зараз висиджують малят, це ті самі лебеді, які народилися тут, у парку, на цьому озері, у серпні минулого року.  Отож, це їхня перша кладка яєць. І чи вилупляться малюки, - невідомо.

Також цього року на гніздо сідали й білі лебеді, які мешкають у парку. Але, на жаль, їхні яйця виявилися порожніми.

лебідь

Як пояснив «Вголосу» голова Львівського клубу орнітологів Андрій Кийко, випадки, коли малята не вилуплюються, є непоодинокими в природі.

«Причиною може стати будь-що. Але найчастіше – батьків-птахів хтось налякав і вони покинули тимчасово гніздо або ж погано висиджували з самого початку», - каже орнітолог.

Окрім того, «Вголосу» вдалося взнати відповідь на питання, яке задавали львів'яни, що гуляють в Стрийському парку: куди ж поділася ще одна пара чорна лебедів.

лебідь

Як пояснила Олена Мазурик, старшу пару довелося повернути у розплідник, тому що місця для двох пар не вистачало і вони увесь час билися. 

Також читайте у «Вголосі»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ