Хитрий житель Китаю організовував туристичні поїздки в «Чорнобиль».

Усі залишалися задоволеними, оскільки антураж відповідав, дозиметри показували те саме, що і в Прип'яті, і завжди було, що розповісти друзям та знайомим.

Про це повідомляє «Страна.UA». ⠀ Однак в підсумку виявилося, що любителів екстремального відпочинку відправляли зовсім не в зони відчуження ЧАЕС, а в російський Челябінськ.

Обман розкрився коли популярний тур для себе і своєї сім'ї  придбав глава Міненерго Китаю Ла Міндун, який в 80-х відвідував Чорнобиль і легко впізнав обман. Тепер невдачливий гід отримав 10 років за шахрайство, а попит на тури вже в справжній Челябінськ різко зросли.

Організатор поїздок розповідав, що наслідки аварії вдалося подолати настільки, що люди знову можуть жити в поселеннях, але радіаційний фон як і раніше залишається нестабільним. ⠀ Челябінці вважають, що таке навряд чи можливо так дурити людей. Адже навіть в аеропорту важко пропустити величезний напис «Челябінськ», хоча інші впевнені, для китайців російські літери, що для нас ієрогліфи.

Нагадаємо, що колишній директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін розкритикував популярний американський серіал “Чорнобиль” через велику кількість “розлогої журавлини”.

ІА "Вголос": НОВИНИ