Чорноморський флот РФ практично перебуває у своєрідній «пастці». Оскільки окупанти навіть якщо й забажають, то не мають можливості його вивести з Чорного моря, а лише розосередити.

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Укрінформ.

Вона прокоментувала питання про те, чи може РФ почати виводити кораблі у зв’язку зі збільшенням кількості «бавовни» в Криму та через побоювання втратити свій флот.

«Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство і вжиті санкції», - пояснила Гуменюк.

На уточнююче питання, чи можна сказати, що росіяни перебувають у своєрідній «пастці», вона відповіла, що «певною мірою так».

«Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега», - зазначила Гуменюк.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ