Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на дані рейтингу Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Рейтинговий список BBI складається з 500 найбагатших людей світу і оновлюється кожного дня після завершення торгів на біржі в Нью-Йорку. У рейтингу в даний момент знаходяться 25 росіян, за понеділок, 9 квітня, тільки один чоловік із списку збільшив статки, решта 24 – скоротили. Повідомляється, що більше за всіх у понеділок втратив глава «Норнікеля» Володимир Потанін – його статок скоротився на $2,28 млрд.

Статки основного власника групи компаній «Ренова» Віктора Вексельберга скоротилися на $1,28 млрд. Голова і співвласник «Лукойлу» Вагіт Алекперов втратив $1,37 млрд.

Основний власник НЛМК Володимир Лисін втратив 1,31 мільярда, співвласник «Новатека» і «Сибура» Леонід Міхельсон – 1,03 мільярда, а основний власник «Сєвєрсталі» Олексій Мордашов – 987 мільйонів доларів. Бізнесмени Геннадій Тимченко та Михайло Прохоров втратили 1,15 мільярда і 95,7 мільйона доларів відповідно.

Статки Алішера Усманова теж скоротилися – на 255 мільйонів доларів. Бізнесмен Михайло Фрідман збіднів на 445 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 6 квітня управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки, провівши консультації з Державним департаментом, визначило сім російських олігархів і 12 компаній, якими вони володіють, та ще 17 російських вищих посадових осіб для введення обмежувальних заходів у вигляді санкцій.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ