Через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом чотири області України перейдуть у «червону» зону карантинних обмежень.

Відповідне рішення в п'ятницю, 15 жовтня, ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання.

Про це йдеться у заяві міністра Кабміну Олега Немчинова.

Так, карантин посилюють у таких областях:

  • Запорізькій;
  • Одеській;
  • Донецькій;
  • Дніпропетровській.

Таким чином, з 18 жовтня у даних регіонах забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Під заборону також потрапило проведення масових заходів. Водночас обмеження не поширюється на заклади, де 100% працівників та відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу.

Крім того, навчальні заклади, де весь персонал вакцинувався від коронавірусу, перейдуть на дистанційне навчання. Проте це не стосується дитсадків та 1-4 класів.

Мешканці «червоної» зони також не можуть подорожувати автобусами, потягами та літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID.

Варто нагадати, що Херсонська область стала першою, яка перейшла в «червону» зону карантину через погіршення ситуації з коронавірусом.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ