Про це «Вголос» поінформувало управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема, про підозру повідомлено чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в місті Києві за ч. 2 ст. 28 ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) та за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями).

У результаті злочинних дій працівників міліції тілесні пошкодження отримали 38 осіб, а загалом постраждали понад 80 людей. На теперішній час ці підозрювані обіймають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України в місті Києві.

Печерський районний суд міста Києва обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язком носити електронний браслет.

Нагадаємо, 30 листопада 2013 року спецпідрозділ «Беркут» розігнав протестувальників на Євромайдані, жорстоко побивши студентів. Це стало початком Революції гідності.

ІА "Вголос": НОВИНИ