Про це у розмовній студії «Правди. Розслідувань» говорили із громадським активістом Юрієм Ольховичем-Новосадюком.

«Дивно чути від влади такі якісь йойкання, де вони, як бабця…Це є начальник управління…І вона, каже, наприклад, що «от там був будинок, були цікаві якісь археологічні речі, ай, шкода, залили бетоном»…І мені шкода, і вам шкода, і їй шкода…Ну і далі живемо», - обурився він.

До слова, компанію «Будінвест», яка взялась зводити готель, створили 15 років тому. Тоді до її засновників входили відомі львівські нардепи – брати Дубневичі.  Пізніше вони офіційно вийшли із числа творців, і тепер на папері компанія належить Вікторові Коцю – екс-депутату міськради від БЮТу та Ігореві Миколайчуку, який від того таки БЮТу балотувався до мерії.

У тій же Ратуші навіть міський голова Львова не бачить нічого страшного у такій забудові.

«Жодного звернення від ЮНЕСКО не було. Ми співпрацюємо із цієї всесвітньою організацією вже досить давно…», - прокоментував він.

Втім, за словами гостя студії, таке «непомічання» явних деталей можна пояснити. Адже у мерії таки мусили дати згоду на будівництво:

«Це очевидно. Без візи Управління охорони історичного середовища, без візи архітектора чи цього управління…Забудовник би цього не зробив, якби вони не погодили цих моментів всіх…».

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлось про те, що найвідоміші львівські архітектурні пам’ятки не внесли до реєстру національної спадщини. Виявляється, в офіційному реєстрі на сайті Мінкультури є лише близько 20 пам’яток із понад 2 тисяч, які збереглися у Львові.  Саме це і спричиняє руйнівні будівництва у самісінькому центрі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ