13 травня під час форуму «Україна 30. Безпека країни» у МВС анонсували про розробку нового законопроєкту, який надасть можливість українським водіям з допомогою своїх смартфонів інформувати поліцію про правопорушення на дорогах країни та навіть заробляти на цьому.

Добровільним помічникам поліцейських хочуть платити 10% з розміру штрафу, стягненого з незаконослухняного водія.

З огляду на цю ініціативу, ІА «Вголос» дізналось, що з цього приводу думають львів'яни. За результатами опитування, виявилось, що далеко не всі мешканці міста підтримують схвалення нового законопроєкту, анонсованого МВС.

До слова, на думку львів'ян, не всі водії знають правила дорожнього руху, або знають їх дуже погано, тому, вони не зможуть об'єктивно виявляти правопорушників на українських дорогах. Окрім цього, вони вважають, що було б краще вдосконалити роботу системи зовнішнього відеонагляду, а не відволікати водіїв від дороги.

З іншого боку, у цьому є свої переваги, адже на думку деяких мешканців міста, така ініціатива зробить водіїв більш дисциплінованими і вони будуть їздити обережніше, знаючи, що за ними пильно спостерігають з кожної автівки.

Більше про опитування від ІА «Вголос» читайте за посиланням:

Зніми відео про порушника – отримай винагороду!

ІА "Вголос": НОВИНИ