Відсьогодні, 25 травня, розпочинається ремонт ділянки вулиці Пилипа Орлика, на проміжку від вулиці Віри, Надії та Любові до будинку №2. Рух транспорту на цій частині вулиці обмежать до кінця року, - інформує ЛМР.

Саме на цій ділянці розташована велика частина медичних закладів міста – Комунальна міська дитяча лікарня, станція швидкої допомоги та міський морг.

Реконструкція вулиці Пилипа Орлика розпочалася ще 23 липня торік. Проєкт розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку». Роботи виконує українсько-турецька компанія ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Загальна вартість реконструкції вулиці, згідно тендеру, складає 74,9 млн грн.

Планується, що вулиця матиме по одній смузі руху у кожному напрямку. Будуть реконструйовані каналізаційні мережі, зовнішнє освітлення та мережі електропостачання. Також на вулиці Орлика облаштують хідники, інфраструктуру для велосипедистів, встановлять зупинки громадського транспорт, відремонтують підпірну стінку поблизу Дитячої лікарні.

Чи встигнуть до нового року

Варто наголосити, що за умовами тендеру, кінцевий термін виконання ремонтних робіт – 31 грудня 2021 року. Втім сьогодні розпочинається ремонт лише на другій ділянці вулиці. Попереду ще реконструкція частини вулиці Орлика від Дитячої лікарні до вулиці Мазепи. Чи реально закінчити його в заявлений термін, до кінця поточного року? Чекаємо на відповідь від представників «Львіватодору».

Які вулиці ще ремонтують зараз

Нагадаємо, у Львові триває ряд реконструкцій вулиць, розпочатих торік. Зокрема, саме через борги перед підрядниками за торішні ремонти ЛМР погодила кредит на 390 млн грн від державних «Укрексімбанку» та «Укргазбанку» під 11,3% та 11,58% річних. Ці кошти підуть на розрахунок з виконавцями робіт, які очікують на кошти з минулого року.

Також продовжується реконструкція вулиці Бандери, вартість якої складає 209,5 мільйонів гривень без врахування розробки проєктної документації. Ще цьогоріч розпочався ремонт останньої та найбільшої ділянки вулиці Шевченка, від Ярослава Мудрого до Залізничної, який коштує 186,5 млн грн. Торік міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що вулиця буде повністю готова до кінця 2020-го року, однак станом на зараз ремонтні роботи на Шевченка незавершені.

Триває реконструкція ділянки вулиці Пекарської від вулиці Тершаковців до Мечникова. Роботи розпочались торік, і мають бути закінчені до 31 жовтня 2021-го року. Вартість виконання робіт складає 109 мільйонів гривень. Також наразі від минулого року триває реконструкція ділянки вулиці Богдана Хмельницького на відрізку від Промислової до Липинського. Загальна вартість робіт по цьому об’єкту складає 174,5 млн грн. Термін виконання робіт вказаний у тендері – 31 серпня 2022-го року, то ж можемо припустити, що цьогоріч роботи по вулиці Богдана Хмельницького також не закінчиться.

Ми звернулись з коментарем стосовно цього питання до пресслужби ЛМР. Нам відповіли, що станом на 11.00 25 травня вже отримали ряд звернень з цього питання, і з огляду на зайнятість міських посадовців, шукають того, хто міг би прокоментувати цю ситуацію. Наразі очікуємо коментарів від представників Львівавтодору.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ