Незаконна вирубка лісу є фактом. Ліс рубають як на територіях лісгоспів, так і за їхніми межами. І незаконну вирубку здійснюють не якісь заслані агенти, а самі місцеві мешканці.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів екс-міністр екології та природних ресурсів України Сергій Курикін.

«А ліс же має величезне значення для збереження екосистеми, біорізноманіття лісу, впливає на рівень ґрунтових вод, чистоту атмосфери тощо. І, на жаль, чим більше розмов у країні щодо того, як треба всю цю ситуацію контролювати та мінімізувати обсяги лісозаготівлі, тим більше в Україні здійснюють рубок: як законних, так і незаконних», — зазначив він.

Також, за словами екс-міністра екології, відповідно до доповіді британської організації Earthsight, яка порівнювала обсяги експорту лісу з України та обсяги надходжень лісу до ЄС, є величезна розбіжність: понад 500 тисяч тонн лісу. «Від нас, вочевидь, його вивозили як дрова, а вже в ЄС приймали як кругляк, який із України вивозити заборонили. При цьому навіть фахівцеві доволі важко порівняти обсяг вивезеного лісу, оскільки в одних випадках використовують метри кубічні, в інших — тонни», — уточнив він.

Більше читайте тут: «Бізнес на межі катастрофи».

ІА "Вголос": НОВИНИ