Група зловмисників на чолі з заступником керівника одного з відділів Міністерства юстиції намагалися отримати від бізнесмена 55 тисяч доларів хабаря. За це чоловіку обіцяли призначення на державну посаду, а згодом в управління ще й 6 тисяч гектарів землі.

Правоохоронці викрили чотирьох зловмисників у момент отримання першого траншу в сумі 20 тисяч доларів, повідомляє поліція Києва.

Під час обшуку офісного приміщення працівника Мін'юсту й приміщення інших трьох затриманих, правоохоронці вилучили гроші й інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність угрупування й особисті документи на майбутнього «кандидата на посаду».

Усі четверо фігурантів справи вже затримані. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Тим часом правоохоронці вже навіть завершили досудове розслідування.

Ділків підозрюють в отриманні неправомірної вигоди службовою особою. Їм загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна. Обвинувальний акт вже скерували до Шевченківського районного суду.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що правоохоронців, які "кришують" бізнес та вимагають хабарі необхідно притягувати до кримінальної відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ