Високопоставлений співробітник Ради національної безпеки США підполковник Александер Віндман 29 жовтня дасть свідчення в Конгресі в рамках розслідування про можливий імпічмент Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Віндман перший свідок, який був присутній в кабінеті під час розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Він планує повідомити комітету з питань імпічменту, що, на його думку, Трамп підірвав національну безпеку США, коли звернувся до Зеленського з проханням провести розслідування щодо своїх політичних суперників.

«Я не думав, що було доцільно вимагати, щоб іноземний уряд розслідував дії громадянина США, і я був занепокоєний щодо наслідків підтримки України з боку уряду США», - сказав Віндман.

Віндман також планує сказати, що він повідомив про телефонний дзвінок Трампа і Зеленського головному юристу Ради нацбезпеки після прослуховування розмови з кімнати Білого дому разом з іншими представниками національної безпеки США.

Він також сказав, що якби Україна продовжила розслідування щодо Байдена, то це, ймовірно, було б витлумачено як «підкилимна гра, яка, безсумнівно, призведе до того, що Україна втратить двопартійну підтримку, яку вона досі отримувала».

Нагадаємо, що Тімоті Моррісон, спеціальний помічник президента та старший директор Ради національної безпеки з питань Європи та Росії, виступить перед конгресменами 31 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ