Уже через півтора року після початку капітального ремонту у парку 700-річчя Львова прокладені доріжки просідають і проростають травою. Та найгірше, що після того, як підрядник засипав глиною родючий шар ґрунту у парку, тут загинули кілька десятків дерев.

Про це сьогодні, 11 липня, під час засідання сесії ЛМР заявив керівник фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук.

«У 2017 році на облаштування прогулянкових доріжок у парку в межах реалізації проєкту-переможця з Громадського бюджету виділили майже 2,5 млн гривень. У 2018 році на продовження робіт у парку – очищення водопровідних кюветів, планування профілю ґрунту для забезпечення водовідведення, завершення прокладання доріжок - із міського бюджету виділили ще 2,9 млн гривень. На початку цього бюджетного року була задекларована потреба у 13,5 млн грн для повного завершення капітальних робіт у Парку 700-річчя Львова. Передбачили 14% від необхідного – 1,9 млн грн. І, як би це дивно не звучало, зараз я радію, що лише таку суму», - заявив він.

За його словами, чиновники мерії оплатили, по суті, знищення парку.

«Я був минулого тижня у парку. Знаю, скільки зусиль і часу доклали мешканці, активісти зокрема, щоб у парку почали налагоджувати благоустрій, щоб мікрорайон отримав доглянутий парк, місце для відпочинку. Але побачене мене шокувало. Підрядник коштом міста знищує зелену зону. Його робота – це ганьба. А чиновники, які допустили це і не проконтролювали процес, вчинили злочин. У ПАРКУ загинули здорові дерева», - наголосив Веремчук.

Отож зараз підрядник повинен отримати жорсткі терміни, щоб виправити своїм коштом усю свою «халтуру», а профільні чиновники, які допустили знищення парку, мають отримати належне покарання за сприяння злочинній діяльності підрядника.

ІА "Вголос": НОВИНИ