[media=163452,163453,163454] 

Як розповіла у коментарі «Вголосу» керівник дитсадка № 42 Наталя Заранська, за їх інформацією управління освіти Львівської міськради та департамент гуманітарної політики вийшли з ініціативою до депутатів про те, аби частину відновлених приміщень віддати в оренду садку №21, мотивуючи це тим, що нібито у дитсадка №42 немає достатньо дітей у черзі. «За нашою інформацією, депутатська комісія відмовила їм у підтримці, відтак чиновники звернулися до управління комунальної власності і вже там на комісії, за участі депутатів від «Самопомочі», приймають рішення про передачу цих приміщень в оренду. Відтак, на засідання сесії 3 листопада готується відповідний проект ухвали», –  розповідає Наталя Заранська. Вона наголошує, що це рішення у разі прийняття буде абсолютно абсурдне і лише створить конфлікт, адже унеможливить роботу двох закладів на одних і тих же площах.

За її словами, в документах чітко було задекларовано, що триває відновлення приміщень ДНЗ№42, а не якогось іншого закладу, тому незрозуміло, чому після завершення ремонту ці приміщення можуть комусь передати в оренду. «Управління освіти також дезінформувало комісію, адже у нас в електронній черзі зареєстровано 107 дітей. Цього більш ніж достатньо для запланованого відкриття чотирьох груп по 20 дітей. Однак дійшло до того, що чиновники не всі заявки зі старої системи електронної реєстрації переносять в нову, щоб показати, що дітей нібито немає. Та у мене є збережені всі дані зі старої системи, заявки батькам вже підтверджені, вони давно чекають на ці місця, – розповідає Наталя Заранська.  

«Навіть, якби теоретично залишилися вільні місця у відновлених групах, туди  без проблем можна було б скерувати діток, що у черзі до 21 садку. Для чого створювати якийсь прецедент, робити дві адміністрації в одному закладі? Як ми ділитимемо кухню, зали? Більше того, ДНЗ №21 знаходиться в Галицькому районі міста, а ми – Франківський район. Насправді, більшість завідувачів просто відмовилися від таких маніпуляцій. А керівник дитсадка № 21 ще в серпні приходила до нас оглядати ці приміщення, говорячи, що її запросили. Виглядає на те, що управлінні освіти цільово створює конфлікт», – переконана Наталя Заранська.

Коли журналісти поцікавилися у в.о. керівника управління освіти Зоряни Довганик, чи відповідає ця інформація дійсності, чи справді відновлені приміщення можуть передати іншому садку, вона відповіла: «Ну, на сьогоднішній день ці приміщенні до кінця ще не здані в експлуатацію, тому про такі речі ми не говоримо». Відкрити групи обіцяють наприкінці листопада, як тільки буде завершено облаштування території. На запитання, чи є узагалі підстави заселяти туди інший садок, Довганик заявила: «Ну, якщо буде така потреба для того, щоб заселити туди більшу кількість дітей, то, можливо, будуть розглядатися такі питання. Але на сьогоднішній день це просто не розглядається, оскільки продовжуються ремонтні роботи». Відповідаючи на запитання, що в такому разі буде з дітьми, які стоять в черзі, чиновниця зазначила: «Так, у 42 садочку діти стоять в черзі і у них є підтвердження, тому вони підуть в садочок. Так, звичайно, в ті відновлені групи».

Нагадаємо, про маніпуляції довкола відновлених приміщень дитсадка №42 «Дивосвіт» ми писали ще в серпні. А конфлікт з чиновниками у цього навчального закладу доволі давній, навіть батькам довелося стати на захист дитсадка.

Серед останнього в цій боротьбі: дошкільний навчальний заклад №42 «Дивосвіт» зумів відстояти перед депутатами свій проект будівництва басейну на конкурсі бюджету участі, який попередньо «зарубали» в управлінні освіти. 

До того ж, уже два дні поспіль невідомі «мінують» дитсадок, перешкоджаючи його функціонуванню.

ІА "Вголос": НОВИНИ