Чиновники Львівської міської ради не поспішають виділяти кошти на підтримку військових-контрактників.

Про це йдеться у запиті депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Маркіяна Лопачака.

«4 квітня 2019 року я та депутат Львівської міської ради Петро Адамик зареєстрували проект ухвали міської ради  Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.06.2014 № 3432 “Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян м. Львова“. Цей проект ухвали передбачає введення доплат за рахунок міського бюджету військовослужбовцям-мешканцям міста Львова у розмірі 25 тисяч гривень у разі підписання контракту на проходження військової служби у Збройних силах України строком від трьох років. У відповідності до згаданого порядку документообігу проектів ухвал, посадова особа міської ради зобов'язана завізувати проект ухвали протягом трьох робочих днів з дня його отримання до розгляду

Проте, з 18 квітня 2019 року цей проект ухвали, фактично заблоковано Львівським міським головою та з грубим порушенням процедури візування не повернуто авторам ухвали без будь-яких пояснень», - йдеться у запиті.

Лопачак зазначає, що за цей було розглянуто велику кількість ухвал, крім тої, що стосується військових.

«Всі ці проекти ухвал є предметом розгляду на пленарному засіданні Львівської міської ради 25 квітня 2019 року, а їх зміст та суспільна значимість для нинішнього керівництва міста, вочевидь, є вагомішою за проект ухвали про підтримку українських військовослужбовців-контрактників.

Вважаю, що у таких діях посадових осіб Львівської міської ради наявні ознаки кримінальних правопорушень, передбачених, ст. 351 (перешкоджання діяльності депутата місцевої ради) та ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем)», - наголошує Лопачак.

Зазначається, що згідно з ч. 1 ст. 351 Кримінального кодексу України передбачено покарання за невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у його роботі, надання йому завідомо неправдивої інформації у виді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Відтак, депутат вимагає:

1. Невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 351, ст. ст. 364 Кримінального кодексу України зважаючи на обставини, викладені у цьому депутатському зверненні.

2. Надати інформацію щодо повного переліку проектів ухвал Львівської міської ради, які пройшли процедуру візування у порядку, передбаченому ухвалою Львівської міської ради від 27.12.2007 року №1419 «Про порядок документообігу проектів ухвал Львівської міської ради», проте не були включені до розгляду на пленарних засіданнях Львівської міської ради станом на 25.04.2019 року із вказівкою на підставу невключення таких проектів ухвал до розгляду на пленарних засіданнях Львівської міської ради

ІА "Вголос": НОВИНИ