В ніч на середу, 13 квітня, російська ворожа армія продовжувала обстрілювати українські міста.

Так, у Житомирській та Полтавській області російські війська завдали ракетні удари. Крім того, вороги активно ведуть бойові дії в Харківській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

Про це пише Українська правда, з посиланням на голів областей.

Відомо, що на Житомирщині пізно ввечері, 12 квітня, ворог наніс ракетний удар по інфраструктурному об'єкту у м. Чуднів. Загиблих та постраждалих немає. Деталі з’ясовуються. 

На Полтавщині, своєю чергою, окупанти завдали ракетні удари по інфраструктурі в Миргороді. Інформація щодо постраждалих та наслідків уточнюється. 

Варто зазначити, що в Харківській області окупанти обстріляли Барвінкове, це Ізюмський напрямок. Місто Харків також обстрілювали. Зокрема, вдень була масштабна пожежа в одній із адмінбудівель, яку гасили аж до вечора. 

За день по області 17 поранених цивільних, 4 людини загинули.

На Луганщині вороги завдали удари по Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Кремінній, Новодружеську. Внаслідок обстрілів пошкоджено ще десять домівок, одна людина загинула.

На Донеччині стабільно напружено. Основні напрямки – Авдіївка, Очеретинська ТГ, Мар'їнка та Вугледар. Руйнування приватних будинків. За добу одна людина загинула, 3 поранених цивільних.

Що стосується Маріуполя, то там продовжується повна блокада, яка триває з 1 березня.

Останні два дні окупанти не випускають із міста цивільних, які хочуть вийти або виїхати з обложеного міста.

На Херсонщині окупанти не полишають спроб закріпитися та з окупованих територій ведуть бойові дії в напрямку сусідніх областей. 

У селах, окупованих російськими військами, ситуація залишилася незмінною. Область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Без світла та води наразі перебуває понад 100 населених пунктів Херсонщини.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ