Тези виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами 21 лютого залежатимуть від ситуації на фронті й в разі неможливості наступу окупантів очільник Кремля може заявити, що «цілі спецоперації «досягнуті».

Про це розповів оголошений у РФ іноагентом російський політтехнолог, політолог, публіцист і колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов, пише ТСН.

«Визначати зміст його виступу будуть не знахідки спічрайтерів, не його думки, а можливості російської армії. Якщо вона може наступати, якщо є шанс на збільшення територій, які Росія контролює, вона наступатиме. Тоді відповідно це будуть промови в дусі »звійтеся, розвійтеся«. А якщо армія наступати не може, то скоріш за все, він говоритиме вже про те, що »цілі спецоперації «досягнуті» і пора укладати угоду про припинення вогню, сідати за стіл переговорів, формувати нову реальність. Досить, так би мовити, крові. Ми перемогли", – прогнозує політтехнолог.

Водночас він зауважив, якщо Путін зараз скаже «ми перемогли», всі сміятимуться. А з іншого боку, «росіяни все одно зрадіють, що це все вже закінчується».

«Якби це від Путіна залежало, йому б не хотілося зараз ставати об’єктом насмішок і казати про те, що »ми перемогли", зараз – поки перемоги, очевидно, немає. Він би хотів чуть-чуть там прихопити територій, розвинути наступ, дійти до чогось, вийти на межі Донецької та Луганської областей. Але це не від його хотілок вже залежить, а від об’єктивних можливостей російської армії.

Зараз головне обмеження того, що може сказати Путін, об’єктивне – це ЗСУ. І Путін нічого з ним не може зробити, він вже всі зуби об нього обламав", – наголосив політолог.

Він також не виключив, що на тлі провокацій РФ у Молдові та Румунії Путін може згадати у своїй промові про нібито плани піди далі, аніж Україна. Однак ці слова не будуть підкріплені діями.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ