Citroen AMI ONE — це найповільніший концептуальний автомобіль, який представить французький автовиробник на автосалоні в Женеві. Він також, безумовно, є одним з найменших. Про це повідомляє «Кореспондент».

Це електричний двомісний автомобіль, яким теоретично може керувати молодь у віці від 16 років і старші.

«Так само, як 2CV гарантував свободу пересування в сільській місцевості, Ami One робить міську мобільність доступною для всіх», — йдеться в прес-релізі Citroen.

Ключовою особливістю автомобіля є його завдання — забезпечити альтернативу міському громадському й особистому транспорту.

AMI ONE можна буде взяти в короткотермінову оренду для виконання будь-яких буденних завдань. Виробник також розробив можливість довготермінової оренди, до п'яти років, зі щомісячною платою, яка передбачає місце для паркування та заряджання акумулятора.

Довжина авто — 2,5 метра, що майже на 20 см менше, ніж у крихітного двомісного ForTwo від Smart. Електродвигун новинки крутить задні колеса, а на підлозі встановлений літій-іонний акумулятор.

Citroen важить 425 кг і може розвивати максимальну швидкість до 45 км/год. Це означає, що навіть 16-річні можуть керувати ним, не маючи посвідчення водія. На одній зарядці автомобіль може проїхати близько 100 км.

ІА "Вголос": НОВИНИ