Так, мова йде про реконструкцію будівлі КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» у Винниках та будівництво хірургічного корпусу КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ».

Про це повідомили на сайті Львівської ОДА.

Відомо, що ці два медзаклади Львівщини увійшли у перелік об’єктів, що відновлюватимуть упродовж 2022-2025 років в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Варто зазначити, що будівництво хірургічного корпусу «ОХМАТДИТ» у Львові передбачає створення сучасної лікарні з відділеннями (екстреної (невідкладної) медичної допомоги, анестезіології та інтенсивної терапії, хірургії новонароджених, недоношених та дітей раннього віку, раннього дитинства, голови та шиї, реабілітації) і корпусами, збудованим вертолітним майданчиком. Також в корпусі Центру медицини дитинства - ліжковий фонд Центру для пацієнтів налічуватиме 250 ліжок, з яких 225 стаціонарних та 25 інтенсивної терапії, готель для батьків.

Щодо обласної лікарні у Винниках, то тут передбачена масштабна реконструкція центрального 9-ти поверхового корпусу і відділень, його добудова, оновлення стаціонарного корпусу, ліжковим фондом 500 місць, закупівлею нового медичного обладнання та збудованим вертолітним майданчиком у разі настання екстрених випадків з метою безперешкодного транспортування пацієнта до установи.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ