Франція повинна зробити все, щоб уникнути нового локдауну, оскільки тиск на лікарні зростає.

Про це заявив прем'єр-міністр Жан Кастекс у неділю, коли в неділю було зафіксовано понад 26 000 нових випадків коронавірусу, пише Reuters.

Наразі французький уряд чинив опір тиску з боку деяких експертів у галузі охорони здоров’я з метою введення нового, третього блокування в умовах збільшення інфікувань COVID-19.

У країні введена загальнонаціональна комендантська година та блокування вихідних у двох регіонах, які намагаються стримати спалахи, великі торгові центри будуть закриті.

«Ми повинні використовувати всю доступну зброю, щоб уникнути блокування. Я ніколи цього не приховував, давайте вакцинуємось, захищаємось, проходимо тестування », – заявив Кастекс.

Міністерство охорони здоров'я повідомило в неділю про 26 343 нових випадків захворювання на COVID-19, порівняно з 29 759 попереднього дня, тоді як кількість людей, які померли від вірусу, зросла на 140 до загальної кількості 90 429.

Тим часом кількість людей у ​​відділеннях інтенсивної терапії зросла на 57 – всього 4192, тоді як реанімаційні відділення працювали майже на 82% від потужності, що було найвищим показником з кінця листопада, коли Франція перебувала у другому локдауні.

«Ситуація не покращується, стає все більше і більше інфекцій, і лікарні дуже обтяжені багатьма пацієнтами, середній вік яких стає нижчим і які не завжди мають супутні захворювання», – розповів Кастекс.

Цього тижня уряд планує перевезти близько 100 пацієнтів повітряним транспортом або спеціальними поїздами з регіону Парижу до інших міст, щоб полегшити тиск на столичні лікарні.

Міністр праці Елізабет Борн заявила в неділю, що захворіла на COVID-19, але буде продовжувати працювати.

Тим часом програма вакцинації у Франції набирає обертів із 67 134 доз, зроблених у неділю, загалом вакциновано до 5 128 872 або 7,7% населення, повідомило міністерство охорони здоров'я. Станом на неділю близько 2239389 отримали обидві ін'єкції.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ