У Великобританії в п’ятницю повідомлено про найвищий денний рівень смертності з початку пандемії COVID-19, а в Лондоні попереджають, що лікарні ризикують бути переповненими.

Як повідомляє Reuters, оскільки новий штам вірусу передається дуже швидко та поширюється по всій Британії, прем'єр-міністр Борис Джонсон зупинив економіку і пришвидшує вакцинацію, намагаючись зупинити пандемію.

У Великобританії вп’яте зафіксовано найвищий офіційний показник смертності від COVID-19 – всього майже 80 000 із них 1325 загиблих в п’ятницю, що перевершило попередній денний рекорд у квітні минулого року.

«Наші лікарні переживають більший тиск, ніж будь-коли з моменту початку пандемії, і рівень зараження по всій країні продовжує стрімко зростати», – йдеться у заяві Джонсона.

«NHS (Національна служба охорони здоров'я) зазнає серйозних навантажень, і ми повинні вжити заходів для її захисту, щоб наші лікарі та медсестри могли продовжувати рятувати життя, щоб вони могли вакцинувати якомога більше людей якомога швидше».

Повідомляється про ще 68 053 ​​випадки захворювання на COVID-19, що також є новим денним максимумом, тобто майже три мільйони людей зараз пройшли позитивний тест на хворобу у Британії, де загальна кількість населення становить близько 67 мільйонів.

Мер Лондона Садік Хан заявив, що лікарняні ліжка в столиці закінчаться протягом найближчих кількох тижнів, оскільки поширення вірусу було «неконтрольованим».

«Ми заявляємо про »серйозний інцидент«, оскільки загроза, яку цей вірус представляє для нашого міста, знаходиться в кризовій точці», – повідомив Хан.

Стан «серйозного інциденту», як правило, призначений для нападів або серйозних аварій, особливо тих, які можуть спричинити «серйозну шкоду, пошкодження, порушення або ризик для життя або добробуту людей, основних служб, навколишнього середовища або національної безпеки».

За останніми даними Університету Джона Хопкінса у Великобританії зафіксовано 2 966 205 випадків COVID-19, із яких 79 959 завершились смертю пацієнтів.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ