Людей не годували всю ніч, вони не можуть зателефонувати рідним

Мешканці Донбасу, яких евакуювали в Росію, скаржаться на умови перебування та ставлення представників російської влади до них.

Про це вони повідомляють у телеграм-каналах та інших соцмережах. Після перевезень на територію Росії постійно виникають непорозуміння. Видно, що регіональна російська влада не готова до такого перебігу подій, і люди з Донбасу є для неї тягарем.

У Красний Десант, що в 20-ти кілометрах від Таганрога, прибуло близько 30 автобусів з людьми. Дуже багато людей висловлюють жаль, що поїхали. Вони кажуть, що нічого особливого страшного не відбувалося, інформує The Insider.

Кореспондентка, яка зустрічала евакуйованих в Ростовській області, зазначила, що вони незадоволені. Людей не годували всю ніч, вони не можуть зателефонувати рідним.

Їх не пускають в дитячий оздоровчий центр «Котлобудівник», де мали розмістити. Ворота закриті, місцевий поліцейський зателефонував начальству і повідомив, що адміністрації центру немає на місці. Тих, кому вдалося заселитися, розподіляють по чотири-п'ять людей до кімнати. Гарячої води немає.

Біля табору утворилися корки з автобусів з біженцями. Біотуалетів на вулиці немає, тому біженці просять місцевих мешканців пустити їх до себе.

У автобусах люди сидять по декілька годин, скаржаться на холод, проблеми із здоров'ям. За їхні словами, до них приїжджала швидка, але не допомогла. Автобуси стоять з вимкненим двигуном, салон не обігрівається.

 

Нагадаємо, що керівник самопроголошеної «ДНР» оголосив масову евакуацію населення в Росію. Такі дії зумовлені начебто через «військову загрозу з боку України».

ІА "Вголос": НОВИНИ