У матчі 26-го туру Першої ліги України львівський "Рух" у меншості здолав "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні) з рахунком 2:1.

Матч відбувся 24 липня у Львові, на стадіоні "СКІФ".

За львів’ян забивали Калюжний і Кухаревич.

Про це сповістили у пресслужбі "Руху".

У складі "Руху" відзначимо появу на полі з перших хвилин Калюжного та Саківа. Климчук, Бойчук і Копина розпочали гру з лави запасних. За відсутності Кондракова місце на вістрі атаки зайняв Ернест. Доволі несподівано протистояти "Руху" мав експериментальний склад "Гірника-Спорт".

Львів'яни зі стартового свистка кинулись на ворота гостей. І вже в дебюті мали хорошу нагоду забити: проти Русина порушили правила, і господарі отримали право на небезпечний штрафний. Саків наважився на прямий удар, цілив у ближній кут, але пробив поруч зі стійкою.

Згодом апелював до арбітра Ернест, але гру рукою у карній зоні від захисника "Гірника-Спорт" рефері поєдинку Олександр Омельченко залишив поза увагою і вказав лише на кутовий. Вже після подачі від прапорця потужно приклався до м'яча Брікнер, але після його спроби круглий полетів над поперечкою.

Вперед "рухівці" вийшли на 20-ій хвилині: триходівку, яку розпочав на фланзі Русин, а продовжив Заставний, точним ударом у шістку результативно завершив Іван Калюжний - 1:0!

Відчувши впевненість, підопічні Івана Федика ще завзятіше пішли в атаку. Здалеку перевірив на пильність кіпера "Гірника-Спорт" Русин - Данкович у падінні відвів загрозу.

Наприкінці першого тайму Синиця вивів Русина на ударну позицію, але хавбек з першої спроби не влучив по м'ячу, а коли пробив вдруге - надійно зіграв воротар.

Практично весь другий тайм "Рух" був змушений догравати у меншості: Заставний отримав другого гірчичника і покинув поле.

Коробенко, який з'явився на полі після перерви, міг стати автором гольової передачі на Ернеста, але ганець неточно пробив головою після подачі Андрія.

Інтригу у гру вніс забитий суперника гол. Бойко відгукнувся на навіс з флангу, вистрибнув вище за усіх і зрівняв рахунок у матчі - 1:1!

До честі «рухівців», пропущений м’яч аж ніяк не надломив команду. Гол у відповідь на 74-ій хвилині організували два гравці, які вийшли на заміну - Климчук віддав, Кухаревич відтер корпусом захисника і пробив у дальній кут! 2:1 - дебютний гол 19-річного форварда за "Рух"!

Наприкінці 80-ої хвилини гаряче було і біля воріт «жовто-чорних»! М’яч після удару відcкочив від поперечки на лінію воріт, але господарі відбили атаку горішньоплавнівців.

У підсумку, 2:1 - важка, нервова, але дуже важлива перемога «Руху» у рідних стінах над «Гірником-Спорт». Попереду на команду очікує непростий виїзд на гру з «Кременем».

ІА "Вголос": НОВИНИ