Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, кажучи про свою заяву щодо помилок стосовно 108 осіб, які раніше потрапили до санкційного списку РНБО, сказав, що 108 осіб внесли до списку не помилково, а з помилками у даних.

Про це Данілов повідомив у коментарі "hromadske.ua",

«Помилки у прізвищах були, їх вже всі виправлено», - сказав Данілов і підкреслив, що правоохоронців, які допустили помилки транслітерації, було покарано.

Також він поінформував, що серед більш як 650 осіб все-таки був один громадянин, який опинився у цьому списку випадково, і санкції проти нього вже зняли.

Данілов не повідомив інформацію щодо того, хто це був і чому цю людину внесли до списку.

Як повідомлялося, 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що в попередньому рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти криміналітету і «злодіїв у законі» виявили помилку.

«На превеликий жаль, у рішенні РНБО, яке готувалося раніше, була свідома або несвідома помилка стосовно 108 осіб, яку ми вже виправили», - зазначив Данілов. Він підкреслив, що причетних до цього працівників Міністерства внутрішніх справ було покарано.

Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України і вважаються кримінальними авторитетами.

ІА "Вголос": НОВИНИ