Рада національної безпеки та оборони України розглядала загрозу підриву росіянами Каховської ГЕС. Однак, якщо вони на це підуть, водопостачання Криму найближчими роками не буде.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

«Питання водопостачання Криму для них важливе, і вони ставлять його на порядок денний як обов'язкову річ. Зокрема, у тих переговорах, які вони хотіли проводити, такий пункт є. Якщо вдадуться до таких речей (підриву Каховської ГЕС - ред.), то жодного водопостачання найближчими роками туди бути не може», - сказав він.

Данілов також зазначив, що, якщо росіяни збожеволіють і все ж таки підірвуть Каховську дамбу, то відбудеться катастрофа величезних масштабів з великою кількістю жертв.

«Ми взагалі не усвідомлюємо, як на це має відреагувати світ, тому що це не просто знищення об'єктів інфраструктури. Це буде катастрофа величезних масштабів з великою кількістю людських жертв», - додав він.

Однак, за його словами, українська сторона має інформацію про те, що окупанти здатні знищити агрегати Каховської ГЕС, які виробляють електроенергію для України.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ