Сфера кібербезпеки є пріоритетом діяльності Ради національної безпеки та оборони України.

На цьому наголосив секретар РНБО України Олексій Данілов під час зустрічі з делегацією співробітників Сенату США, повідомляє пресслужба відомства.

«У наступні п'ять-десять років кіберзброя стане номером один у світі, навіть ядерна зброя відійде на другий план», - сказав він.

Данілов також заявив, що у глобалізованому світі, де війни все більше стають гібридними, захист інформації та пристроїв для роботи з нею є вкрай важливим, оскільки для кіберзлочинів не існує кордонів.

Секретар РНБО розповів про роботу над оновленою Стратегією кібербезпеки зазначивши, що в Апараті РНБО України триває робота над розбудовою Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) відповідно до сучасних викликів, головним завданням якого визначено, зокрема, прогнозування і виявлення потенційних та реальних кіберзагроз, а також забезпечення РНБО України аналітичними матеріалами.

Данілов також додав, що Президент України Володимир Зеленський приділяє багато уваги питанням кібербезпеки, і за підсумками засідання РНБО України 7 грудня ц.р. ухвалено низку рішень у цій сфері.

Нагадаємо, секретар РНБО вибачився за свою помилку.

ІА "Вголос": НОВИНИ