Державне бюро розслідувань України розслідує кримінальне провадження про ймовірну розтрату 37 мільйонів гривень під час будівництва табірного містечка на території полігону «Широкий лан» у Миколаївській області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР

«Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом нанесення збитків державі у сумі близько 37 млн грн під час виконання будівельних робіт на території полігону "Широкий лан».

За попередньою інформацію причиною таких збитків стало недбале ставлення до служби військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України.

За умовами договору об’єкт мав бути повністю готовим та зданим в експлуатацію у 2018 році, однак частина будівельних робіт не була виконана.

У бюро підкреслюють, що згаданий військовослужбовець не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору.

Як наслідок, йдеться у повідомленні, компанія-будівельник отримала від МОУ 135 млн грн – 37 млн грн з цієї суми сплачено за роботи, які фактично не виконані, чим завдано відповідну шкоду державі.

Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ