Державне бюро розслідувань розкрило злочинну схему вимагання 800 000 гривень, до якої причетні службові особи держпідприємства «Артемсіль» і СБУ.

Вони вимагали гроші за сприяння в прискореному перерахуванні грошових активів згідно з актами прийому виконаних підрядних робіт, замовником яких було підприємство. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"Вимагання так званих відкатів відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організаторів якої затримали", – додали в бюро.

Серед учасників схеми встановили заступника начальника управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, заступника начальника одного з відділів управління СБУ в Запорізькій області, а також низку чиновників держпідприємства стратегічного призначення "Артемсіль".

За версією слідства, вони створювали штучні перешкоди суб'єктам госпдіяльності, затягували терміни перерахування грошей за виконану роботу, за ініціативою правоохоронців надсилали офіційні листи з вимогою проведення перевірки будь-якого підприємства.

Таким чином вони схиляли підприємців платити їм відкат, розміром якого вони визначили 15% від суми укладених договорів.

У ДБР повідомили, що 27 листопада в Запоріжжі був задокументований факт отримання частини відкату в розмірі 8500 доларів через заступника начальника місцевого управління СБУ.

24 грудня в Бахмуті затримали заступника начальника управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях і заступника начальника відділу управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними залишку відкату в розмірі 540 000 гривень від представника підприємства.

ІА "Вголос": НОВИНИ