Державне бюро розслідувань закінчило розслідування справи щодо колишнього старшого слідчого, який безпідставно оголосив підозри учасникам акцій протесту.

Про це повідомили пресслужба відомства.

Зазначається, що слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності у 2013–2014 роках встановили, що колишній поліцейський протягом грудня 2013 – лютого 2014 безпідставно підписав документ про оголошення підозри трьом учасникам Революції Гідності.

Крім того, колишній старший слідчий райуправління Головного управління МВС у Києві подав клопотання до районного суду про обрання «підозрюваним» запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, який суд протиправно задовольнив.

За даним фактом, чоловіка звинувачують у зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 ККУ), службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ), притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією (ч. 2 ст. 372 ККУ) та незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч. 2 ст. 28, ст. 340 ККУ).

Повідомляється, що на даний момент сторона захисту та потерпілі ознайомлюються з матеріалами провадження, після чого справу буде відправлену до суду.

Як писав «Вголос», Труба: справи Майдану розділять між чотирма відомствами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ