Олексій Гончаренко звинуватив президентську фракцію у співпраці з олігархами.

Народний депутат України від партії “ЄС” Олексій Гончаренко та представник фракції  “Слуга народу” Федір Веніславський пояснили своє бачення голосування про усунення з посади спікера Дмитра Разумкова.

Дискусія відбулась в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

Гончаренко заявив: сподівається, що на завтрашньому засіданні Верховна Рада отямиться та не обере спікером людину, яка “стрибатиме за першою командою з Банкової”. Мовляв, в іншому випадку парламент  скотиться до рівня департаменту ОП та “нотаріальної контори”, яка “ставитиме печатку на все, що принесуть із Банкової”.

“Наша фракція і я особисто голосували проти відставки Разумкова не тому що він нам подобається, а через те, що ВР продемонструвала, що голову Ради обирають не в стінах парламенту, а в абсолютно іншому місці – на Банковій. Це неприйнятно”, – підкреслив Гончаренко.

У свою чергу народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський заявив, що такі слова колеги – “чисті політичні спекуляції”.

“На виборах народ України делегував нам політичну владу, яку представляємо і в ВР, і в уряді, і в Офісі президента. Говорити про те, що якимось чином узурпується влада – говорити, що хтось не визнає волю народу. Народ вирішив, що має бути така більшість, більшість формує уряд, парламент підтримує програму президента як свого лідера, із яким йшли на вибори”, – заявив Веніславський.

Тому він переконаний: немає жодних порушень в організації структури влади. Мовляв, фракція, яку представляє, виконує передвиборчу програму, яка йде в унісон із президентською. Тому від зміни спікера нічого не зміниться.

“До речі, це відбулось у межах регламенту. Немає жодних підстав стверджувати про грубі порушення. Зміна голови ВР дозволить реалізувати ту передвиборчу програму – президентську та парламентську – за яку голосували люди. Тому в подальшому ми реалізовуватимемо реформи, про які заявляли ідучи на вибори”, – підкреслив нардеп.

Однак Олексій Гончаренко апелював: “Слузі народу” не вистачило голосів, щоб прибрати Разумкова і навіть на те, щоб внести це питання в порядок денний.

“Ви обирали голоси в олігархічних групах. Коли ви однією рукою розповідаєте про боротьбу з олігархами, а іншою – нездатні вирішити питання, не зовсім чесно казати, що ви отримали мандат і його використовуєте. Тому що ви долучаєте абсолютно інші сили, із якими, начебто, боритесь”, – наголосив Гончаренко.

Нагадаємо, у четвер, 7-го жовтня, Верховна Рада України на черговому пленарному засіданні розглянула питання про відставку Дмитра Разумкова з посади спікера парламенту. Рішення підтримали 284 нардепи.

ІА "Вголос": НОВИНИ