Декана факультету N 3 “Превентивна діяльність” Львівського Державного університету внутрішніх справ Степана Гнатюка відсторонили від виконання службових обов’язків на час, доки триває слідство. Про це повідомили у телеграм-каналах. Натомість на сторінці університету у соцмережах та на сайті жодної інформації окрім співчуття родині 18-річного курсанта, який застрелився, немає. Причому ім'я та прізвище курсанта теж не називають.

Нагадаємо, що у неділю, 19-го березня, студент 2-го курсу цього факультету Дмитро Гульчук під час чергування на посту скоїв самогубство.

Перед тим 18-річний юнак розіслав своїм батькам і двом братам прощальні смс-ки, у яких пояснював причини свого радикального кроку.

Серед основних мотивів суїциду юнака називають вимогу керівництва факультету постити у соцмережах про успішну діяльність університету внутрішніх справ.

Курсант відмовлявся це робити, внаслідок чого отримав з боку керівництва факультету моральний і психологічний булінг.

Що відомо про полковника поліції Степана Гнатюка, який очолює факультет з 2014-го року. Інформація із сайту університету.

Освіта вища юридична. У 2002 році закінчив магістратуру Національної академії внутрішніх справ України. У ЛьвДУВС з 1994 року. У 2010 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.07. – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право на тему «Стадії провадження у справах про адміністративні проступки».

Автор 15 наукових статей та 15 публікацій виступів на науково-практичних заходах, співавтор 3 навчально-методичних посібників.

Сьогодні, 21 березня, Львів прощається із загиблим танкістом.

ІА "Вголос": НОВИНИ