Екс-голова Нацполіції Хатія Деканоідзе повернула собі грузинське громадянство. Про це вона заявила в програмі «Гордон» на телеканалі «112 Україна».

«Я беру дуже активну участь в грузинській політиці, після того, як президент Грузії повернув мені громадянство. Було дуже багато спекуляцій, що у нас були подвійні громадянства. У мене не було іншого громадянства, окрім українського. Ми відмовилися. Після того, як я залишила пост, через кілька місяців я подала заяву до президента Грузії і я отримала вдруге грузинське громадянство. Я народилася в Грузії, тому за законом це можна. У мене є велике бажання брати активну участь у грузинській політиці. Я думаю, зараз це дуже важливо, не тільки для того, щоб не допустити відкат, а й не допустити повернення на російську орбіту. Це дуже важливо для мене, це справа честі», - сказала вона.

Нагадаємо, Деканоідзе позбавили громадянства Грузії після того, як її призначили головою Нацполіції в Україні. Очолюючи поліцію, Деканоїдзе скористалася нормою закону України «Про громадянство», що дозволяє іноземцю працювати на держслужбі два роки зі збереженням двох паспортів, однак усе ж її позбавили громадянства Грузії.

Хатія Деканоідзе - колишня міністр освіти Грузії, екс-ректорка грузинської Поліцейської академії, активна учасниця реформ 2004-2011 років. Після зміни уряду і приходу команди Бідзіни Іванішвілі зайнялася викладанням, а потім переїхала до України. Кабмін 4 листопада 2015 року підтримав її кандидатуру на посаду голови Національної поліції.

14 листопада 2016 року Деканоідзе заявила, що йде у відставку, яку пізніше затвердив Кабмін.

ІА "Вголос": НОВИНИ