Сьогодні, 2 грудня, Другий апеляційний адміністративний суд Харкова задовольнив апеляційну скаргу Харківської облдержадміністрації та скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду у справі Жукова.

Як повідомили на сторінці “Європейська Солідарність — Харківщина” у Facebook, вони подали апеляційну скаргу на рішення суду, й Другим апеляційним адміністративним судом було відкрите апеляційне провадження.

Судове засідання підтвердило незаконність перейменування проспекту Григоренка, на ім'я Жукова та остаточно «поставило крапку» у цьому питанні.

«Щиро дякуємо усім, хто продемонстрував свою позицію у цьому питанні. Харків'яни вчергове захистили декомунізацію і не допустили повернення на мапу Харкова імені кривавого маршала Жукова», - сказано в дописі.

Як відомо, ще у вересні завершилося судове засідання в Другому апеляційному адміністративному суді Харкова, коли суд відмовив у скасуванні розпорядження про повернення проспекту старої назви.

Міська рада вирішила подати ще один позов, в якому просила Харківський окружний адміністративний суд вже скасувати пункт розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації про перейменування проспекту імені Георгія Жукова на проспект Петра Григоренка.

16 червня судді задовольнили й визнали протиправним та нечинним цей пункт розпорядження, яким було змінено назву “просп. Маршала Жукова” на “просп. Петра Григоренка”.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ