Представники різних фракцій Львівської міської ради вирушили з візитом до польського Вроцлава, який багато років має статус міста-побратима Львова.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак. 

"Польща – справжній союзник і щирий друг України. Нинішній візит делегації депутатів Львівської міської ради до Вроцлава вкотре нам це підтвердив", - пише він.

Як наголосив секретар ЛМР, підтримка поляків у ці складні часи є надважливою для українців.

"Я радий був відчути її під час спілкування з колегами-депутатами ради Вроцлава та головою ради Сергіушем Кмєчіком. Переконаний, що партнерство між нашими містами та державами лише міцнішатиме з кожним роком. Це – наш спільний інтерес і запорука стабільності у Європі", - заявив Лопачак.

Зауважимо, що окрім Вроцлава, статус міст-побратимів Львова мають ще 5 польських міст - Ряшів, Перемишль, Люблін, Лодзь та Краків. 

Нагадаємо, що львівські депутати відвідують з візитом Вроцлав не вже не вперше. Традиція приїзду львівської делегації на чолі з секретарем міської ради на запрошення Вроцлавського Кола Об’єднання Українців триває вже багато років. Візит відбувається з нагоді святкування Вроцлавської Куті, яка задумана як захід, що сприяє міжкультурному обміну. 2018-го року у Вроцлаві зокрема відзначали рік Львова. 

Нагадаємо, у розмові з журналістами редакції «Вголос» секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачяак підбив підсумки 2021-го року для Львова. Інтерв'ю з ним читайте за посиланням

ІА "Вголос": НОВИНИ