Філософ, публіцист і політолог Ігор Лосєв пояснив, чому успішні країни нав’язують іншим лівий політичний дискурс.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«По-перше, західним країнам не вистачає сміливості чітко визнати, яку політику вони насправді здійснюють у себе вдома. А по-друге, оця вся демагогія про цінність лівого та ліворадикального курсу їм зручна. Таким чином завжди можна критикувати будь-які спроби таких країн, зокрема і України, навести порядок на своїй території. Наприклад, провести справжню деколонізацію, декомунізацію, дерусифікацію і так далі. Справді, це не дуже подобається самим європейцям, які вже провели таку політику сто чи двісті років тому. Для них це минуле, а для України це актуально, це сьогодення», - сказав Ігор Лосєв.

«Крім того, у західних країнах, які проводять таку національну лінію, влада значною мірою контролюється ліволібералами. Тому, перебуваючи під таким контролем, лідери цих держав змушені «маневрувати» і пристосовуватись до усіх специфічних ідей, які їм насаджують ліві», - додав він.

Більш детальну інформацію можна переглянути у статті “Тріумф «лівих» та цькування «правих»: шизофренія ліберальної демократії“.

ІА "Вголос": НОВИНИ