Двоє із трьох членів Президії Боснії і Герцеговини оголосили про те, що не будуть проводити зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це на своїй сторінці у Facebook інформує ресурс Балканський оглядач.

Представник хорватів Желько Комшич і представник боснійців Шефік Джаферович відмовилися від зустрічі з очільником МЗС Росії. Свій демарш вони пояснюють тим, що під час зустрічі Лаврова зі ще одним членом Президії, представником сербів, Мілорадом Додіком був відсутній державний прапор Боснії і Герцеговини. Натомість були вивішені прапори РФ і Республіки Сербської, яка не є незалежною державою, а лише регіоном Боснії і Герцеговини.

Інша причина демаршу - скандальна заява Лаврова. Він привітав незаконну резолюцію парламенту Сербії про військовий нейтралітет. Желько Комшич під час пресконференції заявив, що очільник МЗС Росії дуже добре знав, що рішення щодо військового нейтралітету можуть ухвалюватися лише на державному рівні. На його думку, такий крок Лаврова був заздалегідь запланований. Член Президії назвав це приниженням та запереченням інституцій Боснії і Герцеговини.

Представники хорватів і боснійців наголосили на тому, що країна взяла чіткий курс на інтеграцію в НАТО.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ