Голова президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік заявив, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поширює “неправдиву інформацію« і »грається у Twitter-дипломатію".

Про це інформує ресурс РТРС.tv з посиланням на відповідну заяву офісу Додіка.

Зокрема повідомляється, що 23 грудня 2020 року офіс звернувся до Посольства України в Сараєво із проханням про надання доказів приналежності ікони Святого Миколая, яку Додік подарував голові МЗС Росії Лаврову, Україні. Також Посольство попросили надати інформацію про спосіб відчуження, час, місце та власника реліквії. Але у Додіка наполягають на тому, що Україна цього не зробила.

Мілорад Додік закликав міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу припинити грати з державною та Twitter-дипломатією та діяти відповідно до норм міжнародного права та конвенцій, про які йдеться в публічних заявах.

Нагадаємо, що 14 грудня Мілорад Додік подарував старовинну українську ікону Святого Миколая, яку викрали з Луганщини, міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Її вартість оцінюють приблизно у 12,5 млн євро. Акт дарування відбувався в Сараєво поза рамками протоколів.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ