Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник управління культури Ірина Магдиш, інформує кореспондент «Вголосу».

«З огляду на ситуацію у країні, святкування не буде гучним. Цьогоріч скасовано міську ходу. Проте свято буде наповнено концептуальними заходами», – відзначають в управлінні культури ЛМР.

Центром святкувань стане парк імені Богдана Хмельницького.

«Ми намагалися винести тему митрополита Андрея в публічний простір міста. У парку розмістимо портрети та інформацію про людей, яких свого часу підтримав митрополит. Тих, кому Шептицький дав стипендію на навчання, підтримував бізнес, урятував життя. В межах проекту буде представлено 15 постатей. Звичайно, це не є вичерпний перелік людей, яким посприяв митрополит. Ми не могли подати всіх. Проте вибрали знакові фігури», – розповіла Магдиш.

Святкові заходи в межах дня міста будуть децентралізовані. Зокрема, культурні акції відбуватимуться і на вулиці Симоненка та в Рясному. На вулиці Симоненка відбудеться відкриття «Площі 12-ти вальсів», де під акомпанемент камерного оркестру «Collegium Musicum» танцювальна студія «Dancing City» запрошуватиме до танцю просто неба. У Рясному на стадіоні школи №92 відбудеться виступ духового оркестру «Сурми Галичини».

1-3 травня на площі Музейній пройде VІІ День батяра у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ