Аквагрим, розважальні ігри з аніматорами, виступи учнів музичної школи та частування. У селі Підбірці, що неподалік Львова, урочисто відсвяткували День Незалежності України.

Насамперед свято зробили для дітей, кажуть організатори, бо вони наше майбутнє. Дітлахи оцінили. Спершу виступили перед усіма на сцені.

«Я співала тут так голосно-голосно. Свято було дуже файненьке. Мені дуже сподобалося», - ділиться враженнями від урочистостей маленька учасниця свята Уляна.

«Концерт мені сподобався. Тому що були великі враження. Ми співали, розповідали вірші. Сьогодні день народження моєї країни. І я зобов'язана зробити свято для України. Це такий подарунок наш Україні», - розповідає учасниця святкового концерту Юстина.

А тоді і настав час розважальних ігор з аніматорами та веселощів. Для усіх охочих можна було спробувати аквагрим. У черзі на атракцію зде- більшого дівчата. Вони зацікавлено обирали узори та малюнки. 

Батьки та бабусі-дідусі малят теж захоплені таким святом. І здивовані, що урочистості до Дня Незалежності цьогоріч не лише у Львові, а й у селі.

«Діти всі наші. Приємно, бо навіть тих кого я впізнаю через бабусів-дідусів, дуже приємно, що у нас такі діти. Особливо малеча. Це надзвичайно. Святкуємо, бо якби важко не було в нашій країні, зараз все ж таки важко, але надіємося, що щось у нашому житті зміниться», - ділиться враженнями від святкового концерту мешканка Підбірців Галина Брилінська. 

Організатори - депутати львівської міськради

Організували таке свято депутати міськради від «ЄС» Олексій Різник та Юрій Ломага. Адже Підбірці тепер частина Львова.

«Шкода, що орган місцевого самоврядування Львівська міська рада не активно долучається до проведення таких дійств, адже у приєднаних громадах, зокрема, у Підбірцях, Лисиничах та інших громадах дані заходи проводяться не активно. На цей момент не так багато уваги їм приділяється якби хотілося», - розповідає депутат Львівської міськради від «ЄС», правник, співорганізатор свята Олексій Різник. 


«Ми хотіли віддячити людям за довіру», - Юрій Ломага

Тож депутати взяли цю ініціативу у День Незалежності на себе. 

«Ми б хотіли їм подякувати за довіру і одночасно наголосити, що ми їх не забули, про них пам'ятаємо. Тут завжди у нас відбуваються прийоми як депутатів, мною та моїм колегою-Різником. І от таким святом хотіли їм віддячити», - каже депутат Львівської міськради від «ЄС», правник, співорганізатор свята Юрій Ломага. 

Тепер такі урочистості у Народному домі хочуть зробити традиційними. І не лише на День Незалежності, а й на інші свята.

ІА "Вголос": НОВИНИ