У мережі показали один день з життя аеророзвідки ЗСУ. На 5-хвилинному відео знайшлося місце і виїзду на пошук російських позицій та техніки, і аналізу зібраних даних, і відпрацюванню артилерії по наданих аеророзвідниками координатах.

Відео було опубліковане в Telegram-каналі Центру стратегічних комунікацій ЗСУ. Воно дає повне уявлення, чому аеророзвідників називають «очима перемоги».

Ролик починається з того, що аеророзвідники 36 ОБМП виїздять на полювання за окупантами. Зупинившись у полі, вони запускають БПЛА - і шукають місця, де росіяни облаштували свої бліндажі чи сховали техніку.

«Ми виявили трохи орків, трохи їх знищили. Виявили також техніку. Нанесли її на мапу - і будемо завтра їх знищувати», - підморгуючи, розповідає оператор БПЛА з псевдо «Карлсон».

Він також розповідає, що аеророзвідники бригади співпрацюють з усіма підрозділами ЗСУ і не тільки.

«Співпрацюємо з усіма, тому що ми всі побратими. А взагалі працюємо з нашою артилерією, яка працює на 2С1 САУ »Гвоздика«. І вона дуже гарно кладе »кабанчиків« (снаряди. - Ред.), які орків рвут на шматки... Також працюємо з »3 сокирами« (американська 155 мм гаубиця М777. - Ред.). Все відбувається дуже гарно. Оркам не подобається», - констатує «Карлсон».

Робота аеророзвідки не закінчується на передачі координатів артилеристам. Коли у справу включаються «боги війни» - артилерія - аеророзвідники корегують її вогонь. Цей процес також показано на відео. Як і моменти ураження ворожої техніки унаслідок злагодженої роботи.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що російський президент путін, який розв'язав війну проти України, заявив, що в рф «всерйоз поки що нічого не починали».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ